2009-03-08

Oopsies


Ska bara smaka. Sen kommer utlåtande och ev recept.

Igår var det ingen lchf-bra dag. Junior ville absolut handla i den nya godisbutiken och dum som jag var följde jag med in. Vilken ljuvlig doft!!! Fick så klart gå ut därifrån. Var jättesugen på att äta mackor också, vilket är BIG NO-NO!

Hittade receptet på Oopsies inne på Kolhydrater i Fokus och var bara tvungen att testa. Enkla att göra och smakade helt okay som brödsubstitut. Lite grann åt ostbullehållet. Hade varit jättegott som räksmörgås, tror jag.

Här kommer i allafall receptet:

3 ägg separerade
85 g philadelphiaost
1 nypa salt

Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum (som när man gör maränger).
Vispa ost och äggulor i separat bunke.
Vänd försiktigt i gulorna i de vispade vitorna.
Klicka ut 6 Oopsies på en smord plåt (eller använd bakplåtspapper).
Grädda i 150 grader i 30 minuter.

..........................................................

Har läst att man kan ha i lite olika kryddor och ha Oopsiesarna till lite olika, t ex som bakverk. Kan tänka mig att testa det om ett tag. Just nu ska jag hålla mig ifrån sånt som triggar igång mitt sötsug.

2 kommentarer:

Evelina sa...

hur lyckades du fa dom som bullar? provade innan och allting bara rann ut och blev som en jattetunn sak :(

. sa...

Äggvitan ska vispas så hårt att man kan vända skålen upp och ner och sedan ska man bara vända ner det andra... absolut inte röra för mycket.

"Bröden" var bara runda när de var i ugnen och strax efter man tagit ut dem. När den varma luften i dem kallnar sjunker de ihop och liknar mest en tekaka.